Min rejse mod en bedre hud

Det kan være svært at forstå hvordan uren hud har indflydelse på dit selvværd, hvis du ikke selv har lidt af det.

Jeg kæmpede med cystisk akne fra midten af ​​teenageårene til først i 30’erne, og det havde enorm indvirkning på mit selvværd. Jeg husker hvordan det var at gå i butikker, tale med salgsassistenter (som ikke vidste ordentlig besked om hudproblemer) og at jeg kom hjem med poser fyldt med forkerte produkter, hvilket kun gjorde følelsen endnu værre!

Lægen diagnosticerede mig med PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) og udskrev en recept på p-piller og langtidsvirkende antibiotika. Det fungerede i et stykke tid, men da jeg først i 20’erne var nødt til at droppe pillen af ​​sundhedsmæssige årsager, blev min hud værre end nogensinde før.

Jeg havde altid været interesseret i naturlig pleje og ernæring (et levn fra min rumænske bedstemor) så først i 20’erne vendte jeg mig mod naturmedicin og mad i min konstante søgen efter en langvarig løsning. Jeg arbejdede med Jane Waters, en biopat, der specialiserer sig i homøopati og ernæring, på en klinik i London kaldet Alternative Center. Her 17 år senere besøger jeg dem stadig med 3-6 måneders mellemrum.

I løbet af en årrække, i en proces der svarer lidt til at skrælle et løg, lag for lag, afdækkede vi ubalance i marve/tarm regionen, for høje mængder af gærbakterier, utætheder i tarmen (hvilket betød, at jeg ikke kunne spise tomater i ca. 10 år), hormonforstyrrelser, kronisk stress, angst og ernæringsmæssige mangler.

Det tog lang tid, men efter 10 år kom der endelig ordentligt styr på min hud. Og ikke nok med at min hud var klar, men med mine nyligt afbalancerede hormoner kunne min mand og jeg også få vores første barn. Jeg var i mine sene teenageår ellers blevet fortalt, at jeg måske aldrig ville få børn. Det var da jeg blev diagnosticeret med PCOS, så det var en fantastisk velsignelse.

Jeg har brugt de sidste 10 år på at skabe effektive og naturlige skønhedsprodukter, der skal hjælpe med at løse forskellige hudproblemer, men jeg har gennem min egen rejse lært, at alt det der foregår inde i kroppen, er mindst lige så vigtigt som det der foregår på og udenfor kroppen. Min mission er at støtte folk på deres rejse mod bedre hud og at dele ud af hvad jeg har lært om en sund kost og livsstil.

I denne blog håber jeg at dele ud af mine velprøvede strategier for en sund livsstil i en moderne verden. Det hele er inspireret af års forskning i ernæring og en sund livsstil og min egen rejse mod bedre hud og sundhed.